Трећи састанак Савјета ученика

By – On новембар 07, 2015 – In Вијести, Савјет ученика With Коментари су искључени на Трећи састанак Савјета ученика
Трећи састанак Савјета ученика

У петак 6.11. одржан је трећи по реду састанак Савјета ученика наше школе. Поред тачке извјештаја са претходне сједнице, на дневном реду било је обавјештење о тренинг центру на Бардачи на који се упућује предсједница Савјета Магдалена Кушљић. У вези са претходним разговарано је о организацији предстојећег Дана студената и средњошколаца који се обиљежава 17. новембра у читавој БиХ и региону. Том приликом на састанак је позван професор историје који је у кратком излагању упознао делегате Савјета о значајном датуму 17.11.1939. године од када се заправо и обиљежава догађај када су чешки студенти у Прагу протестом изразили незадовољство због убиства колеге од стране нациста. У тадашњој окупираној Чешкој то није било дозвољено тако да је један професор и девет студената стрељано због тог протеста и то без суђења. Професор Ненад Џабић је искористио прилику да делегатима приближи ситуацију тог времена и објасни узрочно-посљедичне везе прилика које су тада владале у окупираној Европи и поручио је свим одјељењима: “Ви сте дјецо управо машинерија која треба да мијења поредак јер то сигурно неће радити педесетогодишњаци. Примјером ваших пријашњих колега, посебно због тога што не можете бити сурово кажњени као они, без обзира колико је тешко морате истрајати, бити храбри и крочити кроз живот усправно!“ Овим ријечима професор Џабић је оставио знажан утисак на све присутне.

Након излагања и прегршт идеја ученика договорена је реализација активности. Затим је поднесен извјештај о врло успјешној пројекцији биоскопа од четвртка који је посјетило око 150 Брођана. На трећем састанку било је и приједлога око хуманитарних активности Савјета, конкретно за помоћ ученицима из социјално угрожених категорија као и о могућности организације бесплатног биоскопа за њих и ученике из Основне школе “Лијешће“.

Под тачком разно било је разговора о техничким стварима (лијепљењу плаката за наредне филмове, о активностима у одсуству предсједнице и одржавању канцеларије Савјета).

Након 60 минута и уз топли напитак, завршен је још један врло конструктиван састанак.

 

Comments are closed.