Вијести

Зумирај запошљавање младих

У оквиру пројекта Завода за запошљавање Републике Српске, педагог школе Ведран Пјанић је 5. и 6. априла у шест одјељења завршних разреда спровео радионицу под називом “Зумирај запошљавање младих“.

Кроз ову радионицу матуранти су били информисани о генералним појмовима када је у питању рад и запошљавање и о стању на тржишту рада. Ученици су могли унаприједити знања у вези са ситуацијом на тржишту рада и вјештинама потребним за тражење посла те су оспособљавани за писање животописа и за вођење пословног интервјуа.

Кроз презентоване видео материјале, ученици су могли видјети и то да се омладина у Европи сусреће са истим проблемима приликом тражења свог првог запослења. Такође, својим активним учешћем и симулацијом пословног интервјуа, ученици су могли постављати питања, понудити одговоре и идентификовати проблеме незапослености.

На крају, учесници су изразили задовољство и признали да се по први пут сусрећу са писањем животописа и укупном проблематиком тражења посла што је и био један од циљева овог пројекта.

IMAG0616IMAG0615IMAG0618IMAG0614IMAG0609