Вијести

Родитељски састанак за прве разреде

У нашој школи одржан је први, заједнички родитељски састанак за све прве разреде (1.10, уторак). Родитеље је поздравила директорица Драгица Ивановић, а након ње професори математике Анита Лучановић, српског језика Мирјана Ћерић и психолог Наташа Бардак Ћурко, упознали су их са резултатима иницијалног тестирања које је спроведено међу ученицима првих разреда у току прошле седмице. Ово тестирање се спроводи већ пету годину, а циљ је да видимо са каквим знањем ученици долазе из основне школе. Резултати су исказани у постоцима за сваки разред.
Педагог Ведран Пјанић и психолог Наташа Бардак Ћурко упознали су родитеље са својим задужењима и пословима у школи. Такође, дали су неке савјете родитељима који се односе на учење и понашање ученика. Педагог се осврнуо на учење, оцјењивање и кориштење слободног времена код ученика, а психолошкиња је говорила о понашању адолесцената и промјенама које родитељи сами могу уочити. Она је нагласила да родитељи треба да охрабре ученике за одлазак код психолога.
Након заједничког дијела, родитељи су отишли у учионице са разредницима који су их упознали са кућним редом школе, правима и обавезама ученика и кодексом облачења, што су све и сами ученици чули на самом почетку школске године.

Ове године уписано је 100 ученика у прве разреде:
I 1 – бравар, разредник Миланко Адамовић
I 2 – електричар, разредник Миро Жарић
I 3 – техничар мехатронике, разредник Томо Мишан
I 4 – хемијски техничар, разредница Биљана Зечевић
I 5 – гимназија, разредница Сања Марјановић Марковић
I 6 – фризери, разредница Мира Јеремић