Сарадња са ЈП „Радио Брод“

By – On октобар 10, 2019 – In Ваннаставне активности, Вијести, Секције With Коментари су искључени на Сарадња са ЈП „Радио Брод“
Сарадња са ЈП „Радио Брод“

Новинарска секција средње школе ове школске године обновила је сарадњу са Радио Бродом, која је почела у току прошле године. Новинар Радио Брода Виолета Гудаловић једном седмично састајаће се са младим новинарима са којим ће припремати одређену тему. Новинари ће покривати школска дешавања, као и дешавања у нашем граду на којима ће учествовати наши ученици. Писаће вијести, чланке и радити интервјуе како за Радио Брод, тако и за школску веб страницу. Они ће такође имати слободу да се позабаве темом која њих интересује. Радио Брод је одвојио један сата седмичног програма за глас наших ученика. Сваке суботе у 17:00 часова биће емитована њихова емисија под називом Школски час. Тема за прву емисију је била Октобарске свечаности, а емитована је 5.10.2019. год.
Радио Брод је припремио један дио простора за ученике уколико буду хтјели се окушају у правом новинарском послу. Они ће моћи доћи у просторије радија и тамо сами уређивати своје прилоге.
Чланови новинарске секције :
Ана Марковић I5
Живан Лабус I5
Милица Радовановић II5
Романа Балатуновић IV2
Горана Стевић IV2
Небојша Милановић II3
Ренато Гузеј (фотограф) III1

Comments are closed.