Ваннаставне активностиВаннаставне активностиВијестиУченици

Радионица америчке Агенције за заштиту околиша

Ученици наше школе, заједно са ученицима средње школе у Јајцу, у понедјељак 7. 12. 2020. године, учествовали су у интерактивној радионици америчке Агенције за заштиту околиша.

Америчка амбасада у БиХ је у сарадњи са Агенцијом за заштиту околиша (EPA- Environmental Protection Agency) организовала ову радионицу која се због тренутне ситуације морала одржати онлајн. Радионицу је водила Кели Витер (Kelly Witter) инжењер и директор једног од  ЕПА програма. Она је 2003. године покренула програм сарадње са ученицима, наставницима и јавношћу с циљем да повећа знање о томе како заштита околиша штити људско здравље.

Из наше школе учествовало је петнаест ученика од првог до трећег разреда гимназије заједно са професорицом математике Анитом Лучановић. Ученици који су учествовали су: Ања Цвијић, Наташа Јаћимовић, Душанка Станојевић, Зоранка Стефановић, Марко Јеринић (I5), Живан Лабус, Анастасија Баћина, Жељана Максимовић, Зорана Глигоревић, Ана Марковић (II5), Милица Радовановић, Ариана Ријић, Андреа Јаћимовић, Илија Јовичић и Стефан Петровић (III5). Радионица је одржана преко Зум (Zoom) апликације и ученици су имали прилику да кроз игру The Game of Energy Choices науче нешто више о изборима енергије и разматрањима о трошковима приликом одлучивања врсте производње енергије коју ће градити. Наши ученици су одушевљени овом радионицом и сматрају да је веома занимљива и поучна те се надају да ће имати прилику да учествују у нечему сличном у будућности, што је и сама координаторица обећала.

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.