Ваннаставне активностиВијестиИнвестиције и донације

Пројекат „Табла“ (СТЕАМ учионица)

У току 2020. године наша школа је ушла међу 50 школа у РС које су опремљене СТЕАМ лабораторијом (скраћеница је од енглеских ријечи за науку, технологију, инжењерство, умјетност и математику) у оквиру пројекта „Табла“ који Министарство просвјете и културе РС реализује у сарадњи са организацијом „Спасимо дјецу“ и уз подршку америчке Агенције за међународни развој. Овај пројекат је покренут са циљем да се образовање у БиХ приближи свјетским стандардима по питању технолошког развоја, опремљености учионица, као и знања код професора који су дужни да се обуче за рад са новом технологијом. Ова опрема захтијева веће укључивање ученика у сам наставни процес, односно од ученика тражи критичко размишљање, креативност, комуникацију и колаборацију  или .

Професори из наше школе ишли су на обуку у току мјесеца августа 2021. године  на којој су учили о новом начину организовања и вођења наставе. Из сваког актива ишао је по један професор, а њихов ментор је инж. електротехнике и проф. информатике Жељко Зубић. Ову обуку организовао је РПЗ. У току прошле школске године, када је опрема тек стигла у школу, професори су имали краћу обуку о самом начину кориштења популарно назване „паметне“ табле. СТЕАМ учионица је у употреби од ове школске године и сада је професори већ увелико користе, поготово за предмете као што су математика, хемија и физика.

Професор математике Синиша Бубоња одржао је један од првих часова у новоопремљеној учионици на којем су присуствовали педагог и заинтересовани професори да би из прве руке видјели како функционише час у овој атмосфери и које су предности употребе ове табле (слике у прилогу).

    

 

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.