Ваннаставне активностиВијестиУченициУченички радови

Тамичење из демократије -„Ја грађанин“

Почетком мјесеца марта одржано је школско такмичење из демократије под називом „Ја грађанин“. Овај вид такмичења захтијева од ученика да изаберу проблем који сматрају битним у својој локалној заједници, да обаве истраживачки рад о самом проблему и могућим рјешењима и да нађу начине, али покажу и вољу, за рјешавање тог проблема. Ово такмичење је једна од првих прилика када ученици сами учествују у указивању и рјешавању нечега што се тиче њих самих, њихове животне средине, услова живота и слично. Они обично покажу велику вољу, упорност, жељу и износе идеје за рјешавање проблема па тако није била изузетак ни ова година.

На такмичењу су наступале сљедеће екипе:

III2 (електричар) – проблем вјерских секти

III3 (техничар мехатронике) – побољшање услова превоза ученика

III4 (хемијски техничар) – опремање школске лабораторије

III6 (фризер) – лош животни стандард

IV3 (гимназија) – недостатак опреме за преглед беба у Дому здравља

Иако су све екипе веома добро изложиле свој проблем и имале приједлоге за његово рјешавање, ипак су најбољи у томе били III3 са проблемом услова у којима се налазе ученици путници. Они су убиједили трочлани жири да су услови у којима се ученици превозе до школе и назад до куће веома лоши, да ученицима треба боље, да то може боље и имали су обећање од начелника општине, Зорана Видића, да ће се тај проблем почети рјешавати у догледно вријеме.

Екипу III3 сада чека регионално такмичење које ће се одржати онлајн. Њима и њиховој професорици демоктарије, Драгани Чечавац Ковачевић, честитамо на овој побједи и желимо пуно среће на даљем такмичењу.

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.