Ваннаставне активностиВаннаставне активностиВијестиУспјеси ученикаУченициУченички радови

Живан Лабус трећи пут у Петници

Живан Лабус, ученик трећег разреда гимназије и предсједник Савјета ученика, по трећи пут је боравио у Истраживачкој станици Петница. О самом искуству у Петници Живан каже:

„У ИС Петници сам боравио 4 дана (7 – 11. априла) на семинару археологије. Ово ми је трећи пут да сам био у Петници. Овај семинар је био теоретског карактера и иако је био кратак много тога се могло научити из области археологије.

Имао сам прилику да слушам предавања о анализирању новца са локалитета Анине, о археологији западне Србије, новим открићима у средњовјековној археологији Србије, о Винчи, ковању грчког новца и ранохришћанској археологији. За четири дана боравка имали смо задатак да припремимо презентацију на одређене теме. Тема којом сам се ја бавио јесте постпроцесна археологија. Овај семинар је у суштини припрема за предстојећи љетњи семинар, на којем ћемо се бавити археологијом у пракси. Такође, добио сам пројекат који треба да одрадим до љетњег семинара, а који је везан за обраду новца са локалитета Анине. 

Боравак у Петници је једно дивно искуство, и сваки одлазак тамо обогаћује човјека новом дозом знања. Радујем се раду на пројекту и предстојећем семинару који ће бити на љето.“

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.