Ваннаставне активностиВијестиУченици

Дан школе и Дан отворених врата

Након двије године у којима нисмо смјели да се окупљамо и дружимо, ове године настављамо полако са свим, иначе редовним, дешавањима у школи. Тако смо и након двогодишње паузе поново обиљежили Дан наше школе. Овај дан иначе обиљежавамо 26. априла јер је тада Никола Тесла, чије име носи наша школа, патентирао систем електричног освјетљења, али ове године то је помјерено на 28. април због прољећног распуста.

Дан школе нама је уједно и прилика да уприличимо наш мали Дан отворених врата. Ученици деветих разреда из Основне школе „Свети Сава“ и Основне школе „Лијешће“ дошли су у три групе у обилазак наше школе. У холу су били постављени штандови са занимањима која ће бити на упису у први разред у септембру, као и штандови са излагачима за поједине предмете као што су математика, физика, хемија, географија, историја и сл. Конобари и кувари, такође, показали су воја умијећа, а сви присутни врло радо су их испробали. Ученици, мали матуранти, видјели су шта нуде занимања попут пословно-информатичког техничара или техничара информационих технологија. Такође, могли су да виде експерименте које су изводили хемијски техничари, трикове са картама, танграм и рубикову коцку на столу математике, робота састављеног од лего коцкица за столом физике и механике, игру асоцијација за столом географије, а код фризерки су могли да добију фризуру, што су неки искористили. Савјет ученика – веома активна ученичка организација наше школе – имао је свој штанд на којем су чланови упућивали нове, можда будуће чланове, на који начин Савјет функционише и шта су њихова задужења.

У подне у амфитетатру Драмска секција је извела представу за наше ученике и професоре, али и за госте из локалне заједнице, који су се радо одазвали нашем позиву. Представа је замишљена као један школски час, са свим његовим љепотама и манама, у току којег су ученици показали и своје знање о животу и раду Николе Тесле. Занимљиво је да се ученицима на сцени овај пут придружила професорица енглеског језика Јелена Голић, која је нови члан у нашем колективу. Она је глумила оно што сама и јесте – професорицу која ученике покушава нечему да научи, а они њу у том процесу намуче. Ниједна приредба не прође без музике, па тако ни ова. Наши музичари, Борис Марковић са гитаром и Михајло Плавшић са хармиником, забавили су присутне са својим интерпетацијама двије популарне поп пјесме.

Послије приредбе у холу школе уприличена је мала закуска за све присутне, за коју су, опет, били задужени наши конобари и кувари са својим професрима.

Сматрамо да је ово био један успјешан дан за нас организаторе, али и за ученике који су били наши гости. Оваква дружења су нам била потребна, о чему свједочи и чињеница да су наши ученици у једном тренутку засвирали коло на хармоници, а остали нису чекали позив него су се ухватили и заиграли.

 

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.