Ваннаставне активностиВијестиСавјет ученикаУченици

Међународни дан средњошколаца 2022. г.

Сваке године 17. новембра Савјет ученика наше школе обиљежава Дан средњошколаца. Овај дан се обиљежава у знак сјећања на студентске демонстрације у Прагу из 1939. године које су нацисти угушили затворивши све установе високог образовања у Чешкој и пославши више од 1200 студената у концентрационе логоре, док је девет студената и професора стријељано.

У нашој школи овај дан обиљежавамо многим активностима и то радимо један завидан низ година. Прва спроведена активност је била ученички дефиле кроз град. Наши ученици су са транспарентима прошли претходно осмишљеном рутом. По повратку у школу био је организован квиз знања у којем се такмичило десет одјељења. У квизу је било више области, а то су: мозгалице, питања из историје, географије, биологије, хемије, српског језика и математике; скривена личност и асоцијације. Квиз је састављала Ана Марковић, а са њом у жирију су биле професорица српског језика и књижевности Мирјана Ћерић и професорица физике и механике Бојана Бабић Тадић. Ани су професори помогли око питања из њихових области, а она је била задужена и за чување питања у тајности. На крају су се као најбољи показали одјељење III4 у саставу Тијана Марковић, Тијана Малешевић, Ведран Ђорђић и Вања Жарић. Иза њих је био III3 ( Игор Теодосић, Дарко Микач, Виктор Радуловић, Желимир Драгољевић), а трећи је био IV3 (Живан Лабус, Михајло Плавшић, Зорана Глигоревић, Јелена Јеринић). Побједници су добили новчану награду коју им је уручила директорица школе, Драгица Ивановић. Ми се овим путем захваљујемо свим екипама на коректној игри и честитамо најбољима.

У петак, 18.11.2022. године настављено је обиљежавање Дана средњошколаца у виду спортских игара. Одржана су такмичења у спортским дисциплинама: шутање на го, слободно бацање, гађање мете и штафета. Екипе су биле подијељене по генерацијама, а ово су такмичари:
– 2. разред:
Данијел Теодосић
Коста Глигић
Мејра Матињанин
Ирис Гаковић
– 3. разред:
Александар Кушљић
Михаел Грозданић
Тијана Марковић
Даница Теодосић
– 4. разред:
Марко Димић
Зоран Ђилас
Сандра Којић
Жељана Максимовић
Иако су се сви показали као одлични спортисти, ипак трећа година је на крају однијела побједу.

Поред тога, одржала су се такмичења у стоном тенису, шаху и судокуу. У овим такмичењима професори су могли да се такмиче против ученика. Од 16 учесника у стоном тенису, у финалу су се нашли Никола Бардак и Дејан Трифуновић, оба ученика из III4, гдје се Никола показао као мало бољи играч. У шаху је учествовало 12 такмичара, а прво мјесто припало је педагогу школе, Ведрану Пјанићу, а у судокуу од 4 учесника, за прво мјесто се изборила професорица српског језика, Мирјана Ћерић.

На крају дана, имали смо прилику да гледамо кошаркашку утакмицу професора (Горан Гарачић, Борис Башић, Бојан Ристић и Горан Трифковић) против ученика (Марко Димић, Александар Шкрга, Дамјан Ђермановић и Велибор Тодоровић), гдје су професори надјачали ученике резултатом 21:17.

На крају ћемо  нагласити да је ове године убједљиви побједник комплетног такмичења одјељење III4, јер су екипе из тог разреда побједници квиза знања, оба финалиста у стоном тенису и дио су екипе која је побиједила у спортским играма.

Честитамо свима Међународни дан средњошколаца, а ми се надамо да ће и сљедеће године бити успјешан као и ове.

Текст писале: Ана Марковић и Ана Плавшић, Новинарска секција
Фотографисала: Дуња Игњатић

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.