Ваннаставне активностиВијестиСекцијеУченици

Обиљежена школска слава

Ове године, за разлику од прошле када су на снази биле епидемиолошке мјере у складу са тадашњом ситуацијом, обиљежили смо нашу школску славу, Светог Саву, како то и доличи. Часови су били скраћени на 30 минута, а по завршетку наставе сви ученици су се упутили у амфитеатар да погледају програм који нам је спремила наша драмска секција са својим координатором, професорицом енглеског језика Јеленом Голић. На улазу у амфитеатар били су постављени панои које је израдила Ана Марковић уз помоћ професорице вјеронауке, Слађане Шарић. На паноима су биле приказане светородна лоза Немањића, задужбине Немањића и живот и дјеловање Светог Саве.

Након што су се сви ученици, професори и гости смјестили у амфитеатар, директорица је поздравила све присутне и пожељела им добродошлицу, а потом су наши глумци ступили на сцену. Светог Саву, главног лика ове представе, глумио је Кристијан Ђаковић, ученик IV3, а његовог оца, Стефана Немању, глумио је Живан Лабус, такође из IV3. Oстали ученици који су учествовали у изведби ове представе су: Марко Јеринић (III5), Јована Мичија (II5), Горана Лукић (II3), Дејан Теодосић (II3), Зорана Глигоревић (III5), Стојан Видић (III4), Матео Радовановић (III4) и Станиша Продановић (IV1). Водитељке програма су биле Ања Цвијић (III5) и Михаела Зечевић (IV2). Представа је била кратак приказ Савиног живота, који је посветио ширењу вјере и просвјетитељства. Након представе двије пјесме су отпјевали и одсвирали Борис Марковић (III3), Михајло Плавшић (IV3) и Станиша Продановић (IV1), ученици наше школе, а уједно и чланови Љубитеља школе гитаре. Михајло је уједно био и техничка подршка током представе.

Након овог програма запосленици школе, као и наши пензионисани професори и гости, упутили су се у трпезарију гдје је уприличен ручак. Ручку су  присуствовали начелник општине Брод, Зоран Видић, и бродски свештеник Жељко Теофиловић, који је изрекао молитву и свечано преломио славски колач са директорицом и присутним радницима школе. Послужење је било посно јер је Св. Сава пао на петак, а за храну и услугу побринули су се наши ученици из одјељења II2, уз помоћ својих професора Миће Бојића и Жељка Кнежевића.

Овим путем желимо да честитамо свим ученицима, професорима и управи школе Светог Саву, школску славу.

Текст написала Ана Марковић, Новинарска секција

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.