Oстали облици наставеВијестиУченици

Пројекат седмица – први дан (6. март)

Спровођење пројекат седмице је нешто што је наша обавеза у току школске године, и ми смо то радили и досад, али не као ове године. Увијек смо водили ученике у разна предузећа, установе, позориште, доводили писце, докторе, полицајце да одрже предавања. То се све дешавало постепено у току школске године. Ове године школа је одлучила да обиљежи пројекат седмицу на мало раскошнији начин. Сваки актив је дао своје приједлоге за пројектну наставу, а директорица и педагог су то све уважили и направили план извођења активности. Тако је одлучено да ова седмица буде испраћена низом дешавања у периоду од 6. до 10. марта.

Понедјељак је био резервисан за историју, математику и спорт.

Лед су пробили историчари професора Ненада Џабића који су снимили кратак нијеми филм који приказује примјер једног школског часа из 19. вијека. Ово је била професорова иницијатива, међутим, он наглашава како су му ученици пуно помогли у разради и допринијели са својим идејама те је заслуга у потпуности њихова. Производ њиховог рада био је емитован у школском амфитеатру, а сви ученици наше школе су присуствовали. Ученици који су учествовали у снимању филма су Кристијан Ђаковић (IV3), Александар Шкрга (IV3), Анастасија Баћина (IV3), Даница Теодосић (III5), Марко Јеринић (III5), Јована Мичија (II5), Јелена Шијан (II5), Живан Лабус (IV3), који је уједно био и камерман, и Борис Вукман (II3), који је монтирао филм.

  

 

Након филма, ученици IV3 Михајло Плавшић и Живан Лабус држали су предавање о Михаилу Петровићу Аласу, познатом српском математичару. Живан и Михајло су нам рекли мало више о Аласовом дјетињству, школовању и раду. Хронолошки су нас провели кроз цијели његов живот и стваралаштво, а упознали су нас и са његовим хобијима. Презентација је била одржана у име актива математике и физике.

Затим су услиједиле одбојкашке утакмице које су одржане у нашој фискултурној сали. Први су се такмичили Никола Бардак, Александар Кушљић, Андреј Спасојевић, Матео Радовановић, Дејан Трифуновић и Огњен Миличић (ученици III4) против Дејана Јокановића, Сергеја Асентића, Саве Лазића, Данијела Теодосића, Нине Грозданић и Немање Лучановића (ученици II3). На крају је бољи био разред II3. Такмичиле су се и дјевојке. Чланови прве екипе су Сандра Грозданић (III4), Вања Жарић (III4), Јована Јокановић (I4), Јована Мичија (II5), Зорана Зечевић (II5) и Мејра Матињанин (II5). Чланови друге екипе су биле Матеа Теофиловић (III5), Наташа Јаћимовић (III5), Тијана Марковић (III4), Анастасија Митровић (I4), Жељана Максимовић (IV3) и Ана Марковић (IV3). Прва екипа је на крају побиједила резултатом 2:0. Овом утакмицом је завршен први дан пројекат седмице.

Побједнице у одбојци

 

Побједници у одбојци

   

Текст написала Ана Марковић, Новинарска секција

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.