Oстали облици наставеВијестиУченици

Пројекат седмица – пети дан (10. март)

Задњи дан пројекат седмице био је резервисан за госте.  Организован је Дан отворених врата којем је циљ да буду представљена занимања која ће бити на упису ове године. Ми смо били домаћини основној школи из Лијешћа и „Свети Сава“ из Брода. Ученици деветих разреда, у пратњи наставника и педагога, дошли су у нашу школу да изблиза виде шта их то, ускоро, овдје очекује.

Директорица је дочекала госте у амфитеатру гдје им се обратила са неколико ријечи добродошлице. Ту су могли видјети видео-снимке наших бивших ученика, а сада успјешних студената, који су се преко ових снимака раније обратили нашим матурантима, а сада је то искориштено да будући ђаци виде да и ученици из малих средина могу постићи много у великом свијету. Послије тога на сцену су изашли наши садашњи ученици који су представили своја занимања на свој начин. Рекли су зашто су уписали баш тај смјер и шта будући ученици могу очекивати од тих занимања. У фокусу су била занимања која ће бити на упису у јуну и јулу ове године.

    

Било је ту музике, пјесме и игре, за шта је заслужна наша Драмска секција и, наравно, музичари. Након тога кренуо је обилазак школе. Педагог је ученике одвео у све просторије школе: радионице, учионице, лабораторију, фискултурну салу, а у кухињи су послужени крофнама и коктелима које су припремили наши кувари и конобари.

Основци су могли видјети презентације и паное из области географије, које су направили наши ученици, као и уређаје којим ће се бавити на часовима физике. Чули су неке податке из живота Николе Тесле и видјели пано, који су наши ученици радили, о постотку шећера у безалкохолним пићима која свакодневно конзумирамо.

Чланови Новинарске секције узели су изјаве од основаца, њихових наставника и педагога школе „Свети Сава“. Основци су могли да се изјасне како им се свидио овај дочек и да ли им је помогао у избору будућег занимања. Неки ученици су рекли да још не знају шта ће уписати, а неки су већ одавно спремни на том пољу. Надамо се да смо некима бар мало помогли при избору и да су се увјерили да у средњој школи није заступљено само сувопарно учење, што је и ова пројекат седмица доказала.

Треба напоменути да су све ове дане пројекат седмице вриједно испратиле чланице Новинарске секције: Ана Марковић, Ана Плавшић, Горана Лукић и наш најновији члан Душанка Станојевић. Дјевојке су помно пратиле сва дешавања, сликале и биљежиле, а потом написале чланке. Сад су спремне за нашу редовну радио-емисију чија ће тема бити пројекат седмица.

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.