Oстали облици наставеВијестиУченици

Ученици посјетили Рафинерију нафте Брод

У петак, 31. марта 2023. године, наша одјељења IV3 (гимназија) и IV2 (хемијски техничари) посјетили су Рафинерију нафте Брод заједно са својим разредницама, Бојаном Бабић Тадић и Биљаном Зечевић.

Превоз је био организован од стране школе а наше ученике је на капији рафинерије дочекала пратња из реда запослених. Ученици су прво чули коју ријеч од предсједнице одјела за заштиту на раду и добили су заштитне шљемове и прслуке. Након тога је услиједио обилазак лабораторије гдје су ученици били подијељени у три групе и посматрали су демонстрације три хемијске анализе које се врше у нашој рафинерији. Такође су посјетили и нову котловницу и компресорску станицу за гас. Након обиласка, ученици су ручали у рафинеријском ресторану те су послије тога испраћени до излазне капије.

Овај дан се по много чему разликовао од редовне наставе те је самим тим ученицима било занимљивије. Радници су се потрудили да им дочарају оно што се у рафинерији ради и овим путем желимо да им се захвалимо на гостопримству и надамо се да ће у будућности и остали ученици имати прилику да посјете нашу рафинерију.

Текст написала Ана Марковић, Новинарска секција

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.