ВијестиЕкскурзије и излети

Матурална екскурзија 2023. г.

Послије три године паузе, наши ученици су напокон имали прилику да иду на матуралну екскурзију. До сада је увијек била пракса да трећи разреди четверогодишњих и други разреди трогодишњих занимања иду на екскурзију. Међутим, прошле године није постојала могућност да се организује путовање због тадашње ситуације у свијету те су стога на екскурзију ове године ишле чак три генерације, односно други разреди трогодишњих, трећи четверогодишњих занимања и сви матуранти. Одазвало се чак 99 ученика, а са њима су путовали и њихови разредници (6 професора) и директорица.

Ова екскурзија обухвата позамашну туру кроз Италију, Француску и Шпанију која траје укупно 8 дана, односно 5 ноћења. Наши ученици су кренули у недјељу, 23. априла 2023, у вечерњим часовима. Прва станица на њиховом путовању била је Венеција, коју су посјетили одмах по доласку у Италију. Након тога је услиједило смијештање у хотел у Лидо ди Јесолу, гдје су ученици ноћили. Ујутру су одмах послије доручка посјетили Верону, а након тога кренули за Шпанију. На путу до Шпаније су свратили у Монако. У Шпанији, у Љорет де Мару, смјестили су се у хотел гдје су била предвиђена три ноћења. Та три дана ученици су имали могућност да иду на разне факултативне излете, а ноћ је била за одлазак у дискотеку. Један дан је био резервисан за обилазак Барселоне. На повратку у Италију посјетили су Ницу и Кан, те поново ноћили у Лидо ди Јесолу. У понедјељак, 1. маја посјетили су Трст и кренули назад за Брод, у који су стигли у вечерњим часовима.

Многим ученицима ово је била јединствена прилика да обиђу један мали дио Европе, и неизмјерно нам је драго што је нису пропустили. Након дугог периода без икаквих излета и екскурзија, ученицима је пријало ово путовање, а и професорима. Надамо се да ћемо сада, када је епидемиолошка ситуација под контролом, опет имати прилику да обилазимо многа мјеста, као што смо то прије радили.

Текст написала Ана Марковић, Новинарска секција

Венеција

 

Монако

Барселона

  

Кан и Ница

Трст

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.