Ваннаставне активностиВијестиУспјеси ученикаУченици

Синиша Марјановић – успјешан кајакаш и скроман младић

Синиша Марјановић ученик је трећег разреда средње школе (техничар ЦНЦ технологија). Наизглед тих и повучен момак у себи носи прегршт талената. Наиме, Синиша се бави кајаком још од 2018. године, почевши да тренира на позив пријатеља у ККК ,,Премиум“ Брод. Вриједно је тренирао двије године као један од најбољих у клубу. На позив ККК ,,Олимпик“ Славонски Брод, тамо прелази 2020. године. Због жеље да још више напредује, 2023. године прелази у ККК ,,Војводина“ Нови Сад те тамо наставља своју успјешну каријеру.

Овај млади момак вриједно тренира и веома је успјешан у томе. На свим такмичењима осваја медаље и већ је многима из свијета спорта запао за око. Каже да има више од сто освојених медаља и пехара, а његово вријеме је тек почело. Као своја омиљена такмичења издваја Олимпијске наде, Сегедин (Мађарска), 2020. године и неслужбено свјетско првенство за млађи узраст. Неке од истакнутих награда су:
– двоструки првак БиХ 2018. године
– републички првак 2019. г.
– двоструки вицепрвак БиХ 2022. г.
– злато и бронза на Државном првенству Србијe 2023. г.
– златно на Колу олимпијских нада 2023. г.
– злато и два сребра на Првенству Војводине 2023. г.

Што се тиче ове сезоне, она је завршена, али планови за сљедећу годину су велики. Првенствено, ту је позив да наступа за репрезентацију Шпаније, те га чекају свјетско и европско првенство у спринту и маратону. Док чека сљедећу сезону Синиша вриједно тренира – два тренинга дневно на води, два пута седмично трчање и два пута седмично тренинг у теретани.

Синиша је млад и перспективан момак који жели да се изгради још више. Он је изнад свега веома скроман и не истиче се колико је заслужио. У разговору је изразио захвалност школи и родитељима. Школи из разлога што га подржава и има разумијевања за обавезе клуба, а родитељима јер га подржавају у сваком смислу, између осталог и у финансирању опреме и тренинга. Синиша истиче и свог тренера Антуна Новаковића, који га прати кроз његов рад од самог почетка и без којег он не би постигао ово све. Ми само желимо истаћи да и поред свих обавеза овог спортисте, он је у школи задржао врлодобар успјех и примјерно владање.

Порука свима нама је да подржимо и чешће помињемо младе наде наше школе и наше општине, јер захваљујући њима ми долазимо на мапу дешавања.

Текст написала Горана Лукић, Новинарска секција

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.