Ваннаставне активностиВијестиУспјеси ученикаУченици

Анастасија Митровић – успјешна каратисткиња

Члан Новинарске секције, Ана Плавшић, обавила је разговор са успјешном каратисткињом и ученицом наше школе, Анастасијом Митровић, која непрестано ниже успјехе.

– Прије свега, реци нам, Анастасија, како си почела тренирати карате?
Карате сам кренула тренирати са 8 година. Долазила сам гледати родицу на тренинзима и одлучила да и ја покушам.

– Која ти је најдража медаља и најљепше такмичење?
Тешко ми је да се одлучим, имам их око 140 и свака ми је драга на свој начин. Најљепше такмичење ми је Свјетска лига у Венецији гдје сам ушла међу 16 најбољих. То је ипак турнир који окупи најбоље борце из цијелог свијета, са свих континената и необичан је осјећај наћи се међу њима.

– У Обреновцу си у недјељу, 8. октобра, освојила прво мјесто. Реци нам нешто више о том такмичењу.
Тако је, у Обреновцу је одржано првенство Београдског карате савеза, гдје сам имала три борбе, остварила три побједе и освојила злато у појединачној конкуренцији, а сребро у екипном такмичењу.

– Каква је била конкуренција?
Конкуренција је била доста јака, ипак су то такмичари из Београда који имају боље услове за тренирање него ја. Са тим резултатом сам учврстила мјесто у репрезентацији и пласирала се на Балканско првенство које ће се одржати у новембру у Словенији.

– Да ли у предстојећем периоду имаш још такмичења?
Овај викенд имам турнир ,,Београдски победник’’ гдје већ има преко 1000 пријављених из 9 земаља, а након тога идем у Чачак на Државно првенство.

– Шта те мотивише?
Не знам ни сама, можда то што не волим да губим, ха-ха-ха… Путовања, обишла сам много европских држава захваљујући каратеу.

– Који је твој циљ ?
Тренутно ми је циљ да на Државном првенству  Србије остварим што бољи резултат. Мислим да сам сад спремна и физички и психички да се укључим у борбу за злато и одем на Европско првенство у Грузији.

– Хвала Анастасија, ми навијамо за тебе и желимо ти пуно среће и успјеха.
Хвала и теби, Ана, била ми је част сарађивати с тобом и надам се даљим сарадњам

Прије него што је овај чланак објављен Анастасија је на такмичењу „Београдски победник“ имала четири борбе, остварила четири побједе и освојила злато. Честитамо и желимо пуно успјеха на Државном првенству Србије.

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.