Ваннаставне активностиВијести

Предавање о вршњачком насиљу

У нашој школи 6. новембра инспектор ПС Брод, Горан Видић, ученицима првих и других разреда одржао је предавање у оквиру кампање под називом „Буди сигма! Заустави/Пријави вршњачко насиље!“. Ова кампања је усмјерена ка ученицима основних и средњих школа са циљем спречавања вршњачког насиља. Кампању организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске и  реализоваће се до 30. новембра ове године.
На предавању је ученицима скренути пажња шта и како урадити у случају да сами постану жртве или ако сазнају да је неко други жртва вршњачког насиља. Наш психолог, Младен Васић, истиче да би оваква слична предавања требало одржати и дјеци која похађају вртић јер се на ову тему треба разговарати са дјецом од најмлађег узраста.
Иницијатор програма „Брига о дјеци – заједничка одговорност и обавеза“ је Републички педагошки завод РС, а са њима сарађује Министарство унутрашњих послова Републике Српске. Полицијски службеници су чланови школских мултисекторских тимова и заједничким снагама покушавају што успјешније бринути о  свим ученицима.

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.