Ваннаставне активностиВијестиУченици

Приредба поводом Дана средњошколаца

Дана 13. новембра одржана је представа поводом обиљежавања Дана средњошколаца. Овај дан се иначе обиљежава 17. новембра, али због других обавеза које ћемо имати тога дана ово смо приредили нешто раније.

Приредбу су припремили рецитаторска и  драмска секција са својим професорицама Драганом Поњевић и Вером Гаџа. Програм је водила Ања Цвијић, а све је започело музиком. Борис Марковић и Давид Ристић су отпјевали и одсвирали двије пјесме за почетак и тако орасположили публику. Након тога чланови рецитаторске секције, а уз музичку пратњу Марка Јеринића, Сандра Лончар и Адријана Брајић су на руском рецитовале пјесме Александра Пушкина, Фјодора Тјуфчева и Марине Цветајеве. Док су ученице Јована Плавшић и Моника Агамовић рецитовале пјесме на српском и енглеском, Душка Тирфуновића и Џејмс Џојса. Ученица Вања Жарић на њемачком је рецитовала пјесму Хајнриха Хајнеа.

Након одлично изведених рецитација услиједила је представа коју је драмска секција приредила како би на што бољи начин приказала један дан ученика у школи. Сцена која је освојила публику је била она у којој су ученици представљали како они замишљају да изгледа један велики одмор у зборници. У тој сцени су нам приказани многи професори: Драгана Чечавац Ковачевић (Тијана Малешевић), Жељко Зубић (Данијел Теодосић), Вера Гаџа (Горана Лукић), Ненад Џабић (Јована Мичија), Анђелка Јовић (Ведран Ђорђић) и Горан Гарачић (Душанка Станојевић). На крају смо завршили са музиком, како и треба.

Представа је прошла одлично, добили смо многе позитивне коментаре публике и овим путем се захваљујемо свим ученицима и професорима који су уложили вријеме и труд у ову представу.

До сљедећег пута!

Текст написала Душанка Станојевић – Новинарска секција

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.