Ваннаставне активностиВијестиУченици

Дан отворених врата у нашој школи

Дана 28. 3. 2024. године нашу школу су посјетили разни факултети из градова Републике Српске. Сваки од факултета је имао шансу да помогне матуранти око избора при упису, који их чека врло брзо. Они су објаснили како функционишу основни процеси попут уписивања, пријављивања испита, разних других активности који тај факултет нуди и, наравно, навели су којим се то професијама ученик може бавити већ на другој години факултета. Представљање факултета је отпочело од осам сати ујутро, а између су ученици имали кратке паузе.

Нашу школу је посјетило осам факултета међу којима су Саобраћајни из Добоја, Машински из Бање Луке, Филолошки факултет из Бање Луке и други.
Сваки од факултета је понудио брошуре, а неки и роковнике, како би ученик имао приступ свим потребним информацијама. Факултет који је привукао највећу пажњу ученика јесте био Машински факултет. Студент четврте године поменутог факултета, Срђан, нам је кроз шалу приближио слику живота у Бањој Луци и на Машинском факултету што се ученицима много свидјело. Факултет који нам је највише обећавао јесте био Европски универзитет Брчко. Споменули су нам како раније почињу са праксом од других факултета и да се по томе издвајају.

Захваљујемо се свим факултетима на издвојеном времену, а нашим ученицима желимо срећу у одабирању и уписивању жељених факултета!

Текст написала Душанка Станојевић, Новинарска секција

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.