ВијестиУченици

Предавање о могућностима студирања у САД-у

У организацији Америчког кутка из Бањалуке, у четвртак 15. марта у амфитеатру школе одржано је предавање на тему – могућности стипендирања и студирања у САД-у. Соња Пржуљ, представник Америчког кутка и званични савјетник за пружање услуга за одлазак наших ученика у Америку, упознала је ученике са овом организацијом, појашњавајући на који начин ученици из РС и БиХ могу да конкуришу те добију стипендију за један од америчких универзитета. Предавање је било намијењено ученицима других и трећих разреда јер, како је истакла Пржуљ, то је вријеме када ученици треба да почну да се припремају за одлазак, уколико то желе.

Према посљедњим подацима око милион студената годишње долази да студира на једнан од 4500 америчких универзитета, из Европе око 92 хиљаде. У 2017. години 303 студента из БиХ похађало је неки од студијских програма у Америци.

Уколико буде заинтересованих, како је истакла представница Америчког кутка, ученици могу да се обрате овој организацији која преко Education USA-а и америчке амбасаде разматра о могућностима стипендирања.