ВијестиУспјеси ученикаУченици

Свечана додјела диплома

У петак, 15. јуна са почетком у 12 часова у амфитеатру школе одржана је свечана додјела диплома нашим матурантима. Ове године своје средњошколско образовање завршили су:

III1 бравари/вариоци, разредница Анита Лучановић

III2 хемијски оператери, разредница Јелена Бозало

III6 трговци, разредница Слађана Пауковић

IV1 техничари рачунарства, разредница Мирјана Продановић

IV2 угоститељско-кулинарски техничари, разредник Станислав Малешевић

IV3 гимназија, разредник Ненад Џабић

20180615_124525

На почетку програма свим присутним обратила се директорица школе Драгица Ивановић, честитајући нашим матурантима успјешно окончану једну етапу живота, и са поруком да, гдје год да се нађу, никада не забораве свој град, другаре из школе и професоре. Затим су нас пјесмом обрадовали ученици Александар Крајишник и Александра Маријановић, изводећи пјесму „Црвен цвете“. По први пут су наступали на овакав начин, али надамо се не и задњи. Традиција је да након полагања матурског испита из српског језика изаберемо два рада која су била најбоља, која носе нешто другачије или нас тјерају да се над неким стварима на тренутак замислимо. Ове године изабрали смо радове ученица Даре Ђурић (IV1) и Дијане Драгољевић (IV3).

20180615_122944

Правило је да сваке године бирамо ученика генерације. У овој генерацији то је ученик IV1 одјељења Срђан Гудаловић. Срђан је својим трудом и радом кроз четворогодишње школовање то и заслужио, али и учешћем на Иносту, међународној смотри идеја, иновација и стваралаштва, и ту је показао, заиста, свој таленат у позиву који је одабрао и успјешно завршио.

Srdjan  20180615_124111

Привилегију да не полажу матуру имају ученици који су све три или четири године пролазили одличним успјехом и имали примјерно владање. Свим ученицима директорица школе уручила је похвале и књигу на поклон. Ове године таквих ученика има девет, а то су:

Срђан Гудаловић и Деан Фабио Фолварек – техничари рачунарства

Зорана Горановић и Маја Видић – угоститељско-кулинарски техничари

Теа Пиваш, Сања Ракић, Биљана Ружојчић, Александра Шкрга и Данијела Шијан – гимназија

Нада Малешевић – трговци

Имамо и ученикe који, у току свог четверогодишњег или трогодишњег школовања, нису направили нити један изостанак, а то су Божидар Трифковић (IV1) и Биљана Миличић (III6). Такође, ученик Јован Стјепановић (III1), похваљен је за редовно похађање наставе, без изостанак у трећем разреду.

20180615_124152

 

Честитамо свим матурантима и желимо им много успјеха!

У прилогу честитка министра просвјете и културе Дане Малешевића свим ученицима поводом завршетка наставе у школској 2017/2018. год.

MPiK Cestitka skolama 15.06.2018.