Ваннаставне активностиВијестиУспјеси ученикаУченици

Александра Маријановић на такмичењу „Ритам Европе“

Аудиција највећег дјечијег и омладинског музичког такмичења у земљи, под називом ,,Ритам Европе”, одржана је 30.1.2020. године у нашој школи. Ова аудиција је одржана да би изабрали таленте који ће представљати своју општину и такмичити се против осталих општина у РС. Видјели смо 35 такмичара, пјевача и плесача, из основне и средње школе. Из наше школе својим гласом су се представили: Вања Јаћимовић, Јелена Бачић (уз пратњу Вање Чивчић на гитари), Александра Маријановић, Сања Гојковић и Давид Шкворц. Припадници жирија су били Игор Карадаревић, директор програма „Ритам Европе“, и Милош Марковић, музички директор цијелог фестивала. Након првог круга такмичења у дуелу су остале Александра Маријановић и Вања Јаћимовић. Жири је био веома строг, али коректан и као побједницу је изабрао Александру Маријановић, ученицу IV разреда гимназије. Милош Марковић ће долазити наредних пет мјесеци у Брод (једном седмично) и припремати Александру за наставак такмичења. У телевизијском преносу РТРС-а, који је партнер овог пројекта за овај дио Европе, Александра ће представљати Брод. Источно Сарајево у мају и јуну биће домаћин такмичења за ову годину.

Александра нам је рекла да је од малена маштала да учествује у такмичењу овог типа и да је ово за њу велики успјех. Такође је поменула да још није свјесна какву је прилику добила али зна да представљати нашу општину није мала ствар.

Међународно музичко такмичење „Ритам Европе“ одржава се већ 11 година уз подршку амбасадора бројних земаља ЕУ, Аустралије и Израела, а ове године Република Српска је први пут укључена у такмичење.

(Текст написала Романа Балатуновић IV2 – Новинарска секција)