Вијести

Испраћај матуранта, генерација 2017-2021

Школска година за матуранте завршила је у мају. Онда су услиједили матурски и завршни испити и сада је дошло вријеме за свечану додјелу диплома, која је одржана 11. јуна. За разлику од прошле школске године, у којој није било додјеле диплома и многочега другог, ове године смо се опет окупили у амфитетатру гдје је било музике и додјеле награда најбољим ученицима.

Матуранте и госте, професоре и начелника са сарадницима, поздравила је директорица говором у којем је, сад већ бившим, ученицима пожељела пуно среће у даљем животу, школовању и тражењу посла. Програм је водила наша увјежбана Милица Радовановић (III5), а Борис Марковић (I3), Саша Добросављевић (I3) и Давид Шкворц (III3) присутне су забавили пјесмом и музиком.

 

Ове године матурирало је 116 ученика у 7 одјељења:
III1 – бравар/варилац, разредник Станисалав Малешевић
III2 – конобар/кувар, разредник Жељко Кнежевић
III6 – трговци, разредница Јелена Радовановић
IV1 – техничар машинске енергетике, разредник Жељко Зубић
IV2 – кулинарски техничар, разредница Анђелка Милојевић
IV3 – гимназија, разредник Бојан Ристић
IV4 – хемијски техничар, разредник Синиша Бубоња

Традиција је да након полагања матурског испита из српксог језика изаберемо радове који се истичу. Ове године најбоље радове написале су ученице гимназије Николина Џабић и Јована Марјановић, те су их прочитале пред присутнима.

Ученици који су све три или четири године пролазили одличним успјехом и имали примјерно владање били су ослобођени полагања матурских испита. Таквих ученика је било 12 ове године: Елдар Мливић (III2), Дејан Шукурма (IV1), Андреј Душанић (IV3), Теа Грабовац (IV3), Сања Гојковић (IV3), Михаела Топић (IV3), Тамара Микач (IV3), Ања Цвјетковић (IV4) и Милица Тодоровић (IV4). Имамо и двије ученице које нису направиле нити један изостанак у току свих година школовања: Драгица Јаковљевић (IV1) и Тамара Радовановић (IV4). Међу овим најбољим постоје и они који су за нијасну или двије били још бољи, то су наши вуковци, а ове године имамо два таква ученика: Ведран Топић и Анђела Спасојевић, ученици гиманзије. Такође, два ученика носе престижну титулу ученика генерације: Радован Ђурић (III2), ученик трогодишњег усмјерења и Ведран Топић (IV3), ученик четверогодишњег усмјерења. Директорица је свима уручила књиге на поклон.

Најбољи ученици, генерација 2017-2021
Ведран Ттопић и Анђела Спасојевић, вуковци
Ведран Топић и Радован Ђурић, ученици генерације

Свим матурантима честитамо на успјешно завршеном средњошколском школовању. Желимо им пуно среће и успјеха у даљем школовању или проналаску посла. Немојте заборавити дане школовања, другаре из школских клупа и професоре који су се трудили да вас усмјере на прави пут.

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.