ВијестиУспјеси ученика

Радован Ђурић – ученик генерације за трогодишња усмјерења

Не дешава се често да наша школа добије ученика генерације у оквиру трогодишњих занимања. Ове године  то је пошло за руком нашем Радовану Ђурићу, који је одличним успјехом завршио све три године свог школовање за кувара. Тако да ове године имамо два ученика генерације, што није мала ствар за једну малу средњу школу, каква је наша.

Радован Ђурић је рођен 18. септембра 2003. године у Добоју. Основну школу је завршио у Броду, а онда је одлучио да ту упише и средњу школу, занимање кувар. У току свог средњошколског школовања био је активан у ваннаставним обавезама па је тако обављао функцију благајника у првом, а предсједник разреда био је у другом и трећем разреду. Радован је био члан Омладине Црвеног крста и Шаховске секције, а учествовао је и у школском такмичењу из шаха гдје је играо и против професора. Двије године заредом учествовао је у школском квизу знања које наша школа организује поводом Дана средњошколаца.

Радован ће остати упамћен као свестран ученик. На часовима ја увијек знао занимљивости и детаље о ономе што није строго везано за тему која се обрађује, због чега су професори у њему проналазили занимљивог саговорника. У свом разреду он је био ученик на којег су професори мислили кад кажу „за оне који желе више“.

Радован сад планира да иде у Нови Сад гдје ће наставити школовање за кулинарског техничара у Средњој школи „Светозар Милетић“. Након тога планира студирати, иако каже да још није сигуран да ли ће остати у угоститељској струци.

Радовану желимо пуно среће и успјеха у даљем школовању и не сумњамо да ће бити успјешан шта год одлучи да ради у будућности.

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.