ВијестиУспјеси ученика

Ведран Топић – ученик генерације за четверогодишња усмјерења

Ове године престижну титулу ученика генерације за четверогодишња усмјерења носи Ведран Топић, ученик гимназије, који је у комплетном свом школовању имао све петице закључене и примјерно владање. Ведран је био вуковац у основној школи, гдје је такође био ученик генерације, а тим путем је наставио и у току средњошколског образовања.

Ведран Топић је рођен 4. августа 2002. године у Добоју. Основну школу је завршио у Лијешћу. Од своје осме године члан је КУД „Лијешће“ са којим је обишао многе државе и тако упознао традицију и културу разних народа. У току свог школовања Ведран је учествовао у многим такмичењима на којима је освајао запажене резултате. Највише се истицао у математици, физици и биологији, а учествовао је и на такмичењима из вјеронауке и српског језика. Уписао је гимназију општег смјера у Броду у којој је наставио успјешни низ такмичења из математике, физике, географије, српског језика, историје… Као једно од најзанимљивијих такмичења издваја Националну еколошку олимпијаду  у Бору, на којој се такмичио у деветом разреду основне школе, првом и у другом разреду средње школе. Са ових олимпијада кући је донио двије златне и једну бронзану медаљу. Ведран се истицао у свим предметима и увијек се трудио да упије што више знања, а он сам истиче да је љубитељ природних наука понајвише математике, биологије и хемије.

Ведран описује средњошколски период као најљепше доба свог живота. Његови школски другари кажу да је увијек био спреман помоћи и посебно се чуде како је увијек имао времена за све. Он је доказ да се све може стићи и постићи ако се учи редовно и ако се добро распореди вријеме које нам је на располагању. Професори ће га упамтити као ученика који је увијек био спреман и за усвајање и за показивање знања. Рад на себи је јако битан да бисмо се остварили у животу као комплетне личности, а Ведран је увијек унапређивао и проширивао своје видике.

Сада, након гимназије, слиједи најозбиљнији период школовања када наши ученици постају оно што одувијек желе бити. Ведран је одувијек знао да ће се бавити неком граном медицине тако да се сад одлучио да упише фармацију на Медицинском факултету у Бањој Луци. Ми му желимо пуно среће и успјеха и сигурни смо да неће проћи незапажено ни код будућих професора.

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.