Ваннаставне активностиВијести

Дани читања – Да не останемо без ријечи

Министарство просвјете и културе РС већ пету годину спроводи кампању „Читајмо заједно“, чији је циљ промовисање књижевника, културе читања и развоја читалачке публике од најранијег узраста. Овогодишњи слоган кампање је „Да не останемо без ријечи“,  а амбасадори су писци из Бање Луке Миланка Благојевић и Милан Ракуљ.
Дане читања у нашој школи припремио је актив српског језика. Дана 29. 11. одржана је радионица са првим, другим и трећим разредима гимназије. Радионицу је одржао наш локални писац, Бранко Јовичић, аутор двије збирке пјесама под називом „Како написати пјесму“ и „Пејзаж среће“, те романа под називом „Давно испричане приче“. Наши ученици су имали прилику да питају Бранка све што их је занимало везано за његова дјела и како је изгледао његов почетак у писању. Могли су да виде како тај стваралачки свијет изгледа из Бранковог угла, у чему он налази инспирацију и мотивацију за писањем. Он је причао и о својим читалачким почецима, омиљеним књигама, те развоју њега као писца. Бранко је истакао књиге су га учиниле бољим писцем, као и људе који су га стално подстицали. Радионица је обиљежена заинтересованошћу и активношћу наших ученика, а Бранко се понудио да ради са онима који пишу у слободно вријеме и уживају у стварању.

Надамо се оваквим радионицама и у будућности, а посебно желимо да се захвалимо Бранку што је издвојио вријеме да подијели своје искуство са нашим ученицима јер смо сигурно да је то писац за којег ћемо тек чути.

Ана Марковић, Новинарска секција

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.