Ваннаставне активностиВаннаставне активностиВијестиСавјет ученикаУченициУченичке организације

Традиционална акција Савјета ученика „Један слаткиш, једно дијете“

Акцију „Један слаткиш, једно дијете“ већ дуги низ година обиљежавају савјети ученика на нивоу Добојске регије, а ова година није изузетак. Сваке године се трудимо да што боље приступимо овој акцији и сакупимо што више слаткиша за дјецу нашег града. У суботу и недјељу, 11. и 12. децембра, наши делегати су били распоређени у сљедећим бродским маркетима и тржним центрима: „Нешо 1, 2 и 3“, „Јасна“, „Тропик“, „Фрукта трејд“, „Тргопромет“ и ,,Мини корт“ у Сијековцу. Одзив наших суграђана је био велики те смо успјели да сакупимо 62 велике вреће слаткиша и одређену суму новца која нам је помогла око куповине осталих потрепштина за паковање пакетића. Након овога услиједило је паковање које је трајало пет дана. Резултат свега је 750 пакетића који ће бити подијељени дјеци из основних школа и разних удружења. Предсједник Савјета ученика, Живан Лабус, обучен у Дједа Мраза, заједно са осталим делегатима подијелио је пакетиће удружењу „Корак наде“. За остале малишане подјела ће бити 30. 12. 2021. године на Зимзо Броду, манифестацији коју ове године први пут имамо у нашем граду, а коју организује Туристичка организација Брод.
Желимо да се захвалимо „Сити кафеу“ и „Видић Петролу“ што су нас спонзорисали у овој акцији и омогућили нам новац потребан за набављање мајица на којима се налази наш лого. Исто тако, хвала маркетима „Нешо“ и „Јасна“, који су нам поклонили одређени број врећица за паковање пакетића.
Такође, желимо да се захвалимо свим делегатима СУ и осталим ученицима који су сакупљали ове слаткише и правили пакетиће, а то је више од педесет ученика.
Хвала свим добрим људима који су допринијели нашој акцији, али и оним подједнако добрим људима који су хтјели, али, нажалост, нису били у могућности. Без свих вас ова акција не би могла бити реализована и зато желимо да вам кажемо: „Велика хвала!“
Текст написала Ана Марковић, Новинарска секција

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.