Ваннаставне активностиВијестиУченици

Дан отворених врата за будуће студенте

У петак, 15. априла, наши ученици, ускоро матуранти, имали су прилику да присуствују Дану отворених врата који је организовао Универзитет у Бањој Луци (УНИБЛ). То је уједно био и Фестивал факултета, а тај дан се окупило око 2000 матураната из свих крајева Републике Српске. Наши ученици су кренули у петак ујутро у пратњи двије професорице, Медине Ђурђевић и Јелене Радовановић.

Сам догађај уприличен је у Универзитетско-спортској дворани у кругу Универзитетског града и ово је одлична прилика за будуће студенте да добију све корисне информације о предностима студирања и свим капацитетима водећег универзитета у Републици Српској.

По изласку из дворане водичи су матуранте водили на факултете, гдје су имали прилику да обиђу све капацитете, да разговарају са деканима, професорима и асистентима, али и са будућим колегама студентима.

Организатори вјерују да је Универзитет у Бањој Луци стуб останка младих људи у Републици Српској, као и стуб развоја и просперитета Републике Српске. На овај начин млади се мотивишу да упишу Универзитет у Бањој Луци, а послије тога и да се запосле и остану у Републици Српској.

Иначе, Дан отворених врата и Фестивал факултета организовани су у склопу највеће студентске манифестације – Дана студената Универзитета у Бањој Луци. Организатор Дана студената је Студентски парламент Универзитета у Бањој Луци у сарадњи са Унијом студената Републике Српске, а уз подршку Универзитета у Бањој Луци и Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

   

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.