Вијести

Почетак нове школске године

Нова школска година почела је 1. септембра, по утврђеном школском календару. Ова година је почела растерећено, за разлику од неколико претходних када смо се морали придржавати епидемиолошких мјера. Вратила се кабинетска настава, ученици се могу дружити на одморима, велики одмор траје дуже и то је све довело до веселије атмосфере на нашим ходницима. Једина лоша страна ове школске године је то што имамо досад најмање уписаних ученика у прве разреде, само 82 ученика. Успјели смо да добијемо 5 одјељења, што је велика ствар за овако мали број ученика. Поједина одјељења сада имају пуно мање ученика али то ништа неће значити за количину и квалитету знања која ћемо им понудити.

Први школски дан био је дан упознавања са првачићима, а остали разреди су имали по један школски час са својим разредницима на којем су добили распоред часова и утврдили познавање Кућног реда школе. По нашем обичају ученицима првих разреда у амфитетару се представила управа школе, директорица, педагог и психолог, и објаснили су шта њихови послови подразумијевају и када им се ученици могу обратити. Исто тако, упознали су ученике са њиховим обавезама и правима и објаснили шта се сад од њих очекује.

   

  

Први разреди и њихови разредници:

  • I 1  бравар-заваривач; Зоран Трифуновић
  • I 2  техничар ЦНЦ технологија; Сања Јаћимовић
  • I 3  техничар информационих технологија; Жељко Зубић
  • I 4  пословно-информатички техничар; Медина Ђурђевић
  • I 5  гимназија; Анита Лучановић

У овом периоду самог почетка наставе у нашем граду се одржавао Гастро фест, па је проф. Жељко Кнежевић са ученицима кулинарске струке (II 2, II 4, III 2) учествовао у такмичењу у прављењу чобанца. Изгледа да су ученици пожељели обавезе па су се радо одазвали овом позиву и тако су викенд провели у парку кухајући.

   

Након уходавања у наставу и професори су одлучили да обиљеже почетак школске године једним излетом без ученика. Један дан послије наставе провели су у дружењу ван града и тако се припремили за све што нова школска година доноси.

Свима желимо успјешну нову школску годину са што мање стреса и нервозе, а што више шале, учења и успомена.

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.