Ваннаставне активностиВијестиУченици

Наши матуранти на Дану отворених врата у БЛ

У петак, 7. априла 2023. године, у пратњи својих разредника наши матуранти су посјетили Дан отворених врата Универзитета у Бањој Луци. Ова манифестацина окупила је преко 2000 матуранта из средњих школа широм Републике Српске с циљем да их упозна са разним студијским програмима које им Универзитет пружа. У универзитетској дворани били су постављени штандови свих факултета на којима су ученици могли да се посавјетују и попричају са тренутним студентима. Овим путем могли су да ријеше многе недоумице око пријемног испита, да се распитају око могућности запослења након факултета или да просто затраже савјет од старијих и искуснијих.

Послије овог ,,Сајма факултета“, ученици су имали прилику да обиђу факултете који их занимају, а тамо су имали презентације на којима су могли видјети какав приницип рада се примјењује, шта је оно што они могу на овим факултетима научити и које су то просторије у којим ће боравити уколико неки од ових факултета упишу. Све у свему, за наше ученике је ово био један врло продуктиван дан, студенти су многима дали смјернице за пријемне испите и посавјетовали их при одабиру факултета.

Ми се надамо да им је овај Дан отворених врата помогао и да ће сљедеће године неко од њих дочекивати  будуће бруцоше на Универзитету.

Текст написала Ана Марковић, Новинарска секција

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.