Ваннаставне активностиВијестиУспјеси ученикаУченици

Обиљежен Дан школе

Иако иначе Дан школе обиљежавамо 26. априла због ученика који наредне седмице иду на екскурзију ове године смо то учинили раније. У четвртак, 20. априла, ученици су у амфитеатру школе присуствовали приредби коју су припремили чланови Драмске секције са проф. Јеленом Голић.  Водитељи програма били су Ања Цвијић и Живан Лабус. Представа је била о Николи Тесли јер смо ми изабрали да обиљежавамо Дан школе на датум када је патентиран један од његових изума. Наши млади глумци (Данијел Теодосић, Душанка Станојевић, Јована Мичија и Горана Лукић) приказали су Николу Теслу кроз различите периоде његовог живота.

Поред њих, забављали су нас и пјевачи, Борис Марковић и Дијана  Миличић. Након едукативног и забавног дијела програма услиједила су признања за ученике и разреде који су се мало више истакли и остварили запажене резултате током школске године.

Појединачно, похвале су добили сљедећи ученици:
Анастасија Вукман, Милица Јањић, Немања Ристић и Виктор Радуловић – сви из одјељења III3, као и Борис Вукман из II3 добили су признање за посебно ангажовање у току пројекат наставе.
Милана Рајак (II5)–  за освојено 3. мјесто на регионалном такмичењу из физике и 1. мјесто на школском такмичењу за осмишљавање логоа против вршњачког насиља.
Ана Плавшић (I5) – за освојено 3. мјесто на такмичењу из физике.

Што се тиче похвала за цјелокупне разреде то су :
II2 и III2 – за учествовање на гастро-сусретима.
III4 – за највећи број постигнућа на такмичењима у току ове године (2. мјесто на регионалном такмичењу из демократије, 1. мјесто у школској лиги, 1. мјесто на квизу знања…).
IV2 – за ангажовање у току пројекат наставе (спроведено истраживање о штетности енергетских пића).

Такође, ове године се спровело такмичење за најбоље одјељење које је категорисано по највишем просјеку оцјена, најмањем број изостанака и учешћу у хуманитарним акцијама и такмичењима. Што се тиче четвртог степена, убједљиву побједу је однио I5 (гимназија) са само 18 оправданих часова по ученику, док је за трећи степен 1. мјесто освојио II1 (бравар/заваривач).

Управа школе посебно се захвалила свим појединцима и фирмама које су у току ове године били донатори нашој школи и онима који су нас угостили у току пројекат наставе.

Честитамо свим ученицима и желимо им да овако наставе и сљедеће године!Види чланак

Текст написала Ана Плавшић – Новинарска секција

    

 

Comment here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.