Извођење наставе математике на даљину у циљу превенције ширења Корона вируса (COVID-19)

Драги ученици,

Запишите корисничко име (мејл адресу) и лозинку које користите када се пријављујете на платформу за учење EdModo. Ако их изгубите могу вам послати ваше корисничко име и нову лозинку.

Лекције ће бити постављане по важећем распореду часова, оним данима у седмици када имате математику у 8ч ујутро. До 17ч очекујем, да након што пређете градиво са разумијевањем уз моју помоћ, запишете све што је потребно у школске свеске и пошаљете ми фотографије свеске као доказ о присуству настави. У случају неких непредвиђених околности (нестанка струје, проблема са интернетом или проблема било које врсте), присуство настави ћете потврдити поруком на EdModo или неким другим путем (фејсбук месенџер, вибер…) и фотографије свеске послати накнадно. Веома је битно да на вријеме потврдите присуство настави јер седмичне извјештаје шаљем одјељенским старјешинама петком након 17ч.

Задаће треба да предате најкасније идући дан када имате математику по важећем распореду часова до 8ч ујутро. За сваки урађени задатак добићете повратну информацију о томе у ком проценту сте га успјешно ријешили и писмено појашњење уколико сте га предали а нисте урадили 100% успјешно.

Приликом рјешавања задатака и тестова немојте варати, да имам тачну повратну информацију о томе у којој мјери сте успјешно савладали градиво, те да могу да вам помогнем тамо гдје је то потребно.

Стојим вам на располагању сваки радни дан од 8 до 12ч пријеподне (вријеме одвијања наставе). Часове допунске (помоћ у савладавању редовног градива) и додатне наставе (припрема за пријемни испит из математике) нећемо држати у фиксним терминима, него ћете ме контактирати преко представника одјељења да договоримо термине за видео састанке и да вам пошаљем приступни Zoom код.

Немојте се устручавати да ме лично контактирате користећи сва доступна средства комуникације, првенствено преко платформе за учење EdModo. Стојим вам на располагању за било шта што вам је потребно. Наставни садржај и обим градива је прилагођен тренутној ситуацији као и сам начин одржавања наставе, са циљем да вам се настава што више олакша и остваре жељени исходи учења.

[Ажурирано, 16. април 2020.]

Као што видите, на сајт сам додао за свако одјељење страницу са евиденцијом. Странице су заштићене лозинкама, свако одјељење ће добити своју. На странице са евиденцијом ћу вам једном седмично постављати табеле са евиденцијом о присуству ученика из одјељења настави и извршавању школских обавеза на часовима математике. Молим вас да редовно потврђујете присуство настави и извршавате своје обавезе. За сада све што радите пратим и вреднујем, када добијемо упутство о оцјењивању бићете и оцијењени.

[Ажурирано, 30. април 2020.]

На странице са евиденцијом ускоро ћу додати документе са мојом личном евиденцијом, који садрже све ваше досадашње оцјене као и плусеве и минусе које сте добили прије 23. марта.

У првој седмици маја сви ћете добити по један плус ако сте редовно пратили наставу и писали лекције у школске свеске, за период од 23. марта до 30. априла. Сви ученици редовно прате наставу док је мањи број ученика који нису све написали у школске свеске, вјерујем да ће и они накнадно написати све што нису у школске свеске за наведени период.

Сви ученици који су редовно радили задатке које сте добили за самосталан рад у наведеном периоду и слали своја рјешења добиће још један плус.

Ако неко од ученика, поред знакова од раније и нових знакове не буде имао 4 знака за оцјену, имаће прилику да на основу тих знакова добије оцјену или да на одговарајући начин у договору са мном и у складу са упутствима о оцјењивању добије преостале знакове (плусеве или минусе).

Радићете писане радове са низом задатака по сљедећем распореду и на тај начин добити још једну оцјену:

  • I1 – уторак, 02.06.2020.
  • I2 – сриједа, 03.06.2020.
  • II3 – четвртак, 04.06.2020.
  • II6 – понедељак, 01.06.2020.
  • III6 – петак, 29.05.2020.
  • IV3 – четвртак, 07.05.2020.

Закључна оцјена ће се формирати као аритметичка средина свих добијених оцјена у другом полугодишту и закључне оцјене са краја првог полугодишта.

Синиша Бубоња, ваш професор математике, дипл. математичар и инф.